Advocaat Nicole Kienhuis

Advocaat Nicole Kienhuis

Waarom heb jij voor de advocatuur gekozen?

Na het behalen van mijn diploma ben ik begonnen aan de opleiding Management Economie en Recht aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Al vrij snel kwam ik erachter dat het Recht mij het meeste aansprak in de gehele opleiding. Hierdoor heb ik na enkele maanden de keuze gemaakt om mij in te schrijven voor de opleiding HBO-rechten. Aangezien Saxion destijds deze opleiding niet aanbood heb ik gekozen voor de Hanzehogeschool in Groningen.

Ondanks dat de keuze om op kamers te studeren wat voeten in aarde had (het deels opgeven van je geliefde sport: de paardensport) was dit de juiste keuze. Naast het ge-wel-dige studentenleven lag de opleiding mij erg goed. Na een stageperiode bij een advocatenkantoor, de rechtbank en de gemeente wist ik een ding zeker: ik wil de advocatuur in. Na afronding van de opleiding moest ik doorstuderen.  Dit moment was uitermate geschikt om mijn spullen te pakken en te verhuizen naar Amsterdam. In Amsterdam is immers alles beter, toch? 😉

In Amsterdam heb ik mijn master Arbeidsrecht gehaald, waarna de ‘zoektocht’ naar een baan kon beginnen. Dat deze baan zich zou bevinden in Almelo, was voor mij en mijn omgeving een grote verassing.

Inmiddels ben ik ruim 5 jaar terug in het mooie Twente en heeft mijn Westers accent plaats gemaakt voor het Twentse! Waar het in het begin erg wennen was aan de rust, de groene omgeving en de winkels die maar beperkt open zijn, zijn dit inmiddels de positieve eigenschappen van Twente.

Dat de advocatuur een goede keuze was besef ik mij nog iedere dag. Het analyseren van stukken, klantcontact, het zoeken naar een oplossing/weg voor de klanten zijn belangrijke aspecten die mijn werk zo leuk en uitdagend maken.

Met welke vraagstukken kunnen we bij jou terecht?

In de huidige praktijk sta ik klanten bij op diverse gebieden, waaronder contractenrecht, ondernemingsrecht,  letselschade en arbeidsrecht. De diversiteit aan zaken en klanten maakt dat geen dag hetzelfde is.

Hoe ziet een standaard werkdag er voor jou uit?

In de advocatuur is geen dag hetzelfde! Het enige wat standaard is dat ik ’s ochtends begin met het controleren van de e-mail. Op ieder moment van de dag kan er een spoedkwestie binnenkomen die simpelweg niet kan wachten. Denk bijvoorbeeld aan een kort geding dagvaarding die net is betekend, een beslaglegging, gestopte omgangsregeling, gegeven ontslag op staande voet of een overtreding van een concurrentiebeding etc. etc. etc.

Ook het snelle schakelen, soms rennen en vliegen, maken dat de advocatuur voor mij is weggelegd! 

Wat is jouw advies aan ondernemers?

Een standaard advies, dat ook geldt voor particulieren, zorg dat je afspraken schriftelijk vastlegt. Ook al is er sprake van een vriendschappelijke of familiare band in alle verhoudingen kunnen er discussies ontstaan en de praktijk leert dat deze situaties erg vaak voorkomen.

Wil je weten wat ons kantoor voor jou kan betekenen of heb je vragen voor Nicole? 

Het laatste nieuws

 • Nieuws

  Komende wijzigingen in het verlofstelsel

  De afgelopen jaren is het verlofstelsel in Nederland aanzienlijk gegroeid. Vooral als het gaat om verlofregelingen voor de zorg van jonge kinderen. Er zijn maar liefst zeven verschillende opties, wat voor zowel werknemers als werkgevers verwarrend kan zijn. In dit artikel lees je over de komende wijzigingen in het verlofstelsel. Op...

  Lees meer
 • Nieuws

  4 tips voor ondernemers

  In dit artikel lees je 4 tips voor ondernemers die je niet wilt missen! Check ook onze MKB Rechtshulp pagina en ontdek wat wij voor ondernemers kunnen betekenen om problemen en gedoe zoveel mogelijk te voorkomen.  1. Gebruik algemene voorwaarden Een essentiële manier om de interacties met jouw klanten en...

  Lees meer