Tarieven

Onze tarieven variëren van € 95,= tot € 240,= exclusief 21 % BTW.

Onverwachte rekeningen en kantoorkosten heb je natuurlijk niet bij ons. Dat vinden wij heel normaal. Natuurlijk wil je het liefst een vaste prijsafspraak. Daarom laten wij jou vooraf weten of dit in jouw situatie mogelijk is, zodat je weet waar je aan toe bent.

Gefinancierde rechtsbijstand 

Iedereen heeft recht op rechtsbijstand ongeacht de hoogte van het inkomen of vermogen. Juist voor mensen met een laag inkomen heeft de overheid een systeem opgezet (gesubsidieerde/gefinancierde rechtshulp).

Dit betekent dat je, wanneer je een laag inkomen hebt (en weinig tot geen vermogen), de advocaatkosten niet helemaal zelf hoeft te betalen.

De Raad voor Rechtsbijstand betaalt dan een groot deel van de kosten en jij slechts een bijdrage. Hoe hoger het inkomen/vermogen, hoe hoger deze eigen bijdrage.

Er zijn een aantal voorwaarden:
– je moet een goede reden hebben om rechtshulp in te roepen;
– je mag niet teveel verdienen;
– je mag slechts een klein vermogen hebben;
– jouw juridische zaak mag niet tot een hoge opbrengst leiden;

Wanneer je in aanmerking denkt te komen voor gefinancierde rechtsbijstand, neem dan eerst contact op met het Juridisch Loket. Het Juridisch Loket kan je vervolgens naar ons kantoor doorverwijzen.

Hoe kunnen wij je helpen?

Als je denkt dat je voldoet aan bovenstaande voorwaarden dan kunnen wij, nadat je contact hebt opgenomen met het Juridisch Loket, bij de Raad voor Rechtsbijstand een aanvraag voor je indienen. Je kunt dit niet zelf doen. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd kunnen wij je verder helpen.

Voor informatie over gefinancierde rechtsbijstand en tarieven kijk je op de site van de Raad voor Rechtsbijstand www.rechtsbijstand.nl