MKB Rechtshulp abonnement

MKB Rechtshulp

Van (advocaat) ondernemers voor jou!

Met ons MKB Rechtshulp abonnement ben je verzekerd van een stevig juridisch fundament onder jouw bedrijf. Je krijgt niet alleen 10 uur bedrijfsjuridische dienstverlening voor € 549,-* per jaar en korting op de uurtarieven van onze advocaten, maar ook toegang tot ons klantportaal, van waaruit je, handige up to date informatie voor je bedrijf kunt halen. Daarnaast houden we je regelmatig op de hoogte van relevante wijzigingen in wet- en regelgeving. Met dit abonnement zit je goed want je haalt je eigen bedrijfsjurist in huis. (*exclusief BTW, reiskosten en kosten van derden)

Hoe werkt MKB Rechtshulp?

Wanneer je hebt aangegeven gebruik te willen maken van MKB Rechtshulp sturen wij jou onze opdrachtbevestiging en de overeenkomst toe. Na ontvangst van jouw akkoord op de toegezonden stukken gaat onze bedrijfsjuriste Yvonne voor jou aan de slag met jouw juridische vraagstukken. 

Het voeren van een procedure valt niet onder het abonnement. Daarvoor wordt één van onze advocaten ingeschakeld. Uiteraard tegen een gereduceerd tarief omdat je gebruik maakt van het abonnement. Meer informatie vind je op onze pagina over onze tarieven.

Wat valt er onder het MKB Rechtshulp abonnement?

Je kunt hierbij denken aan de volgende werkzaamheden:

 • advies en begeleiding op het gebied van arbeidsrecht;
 • opstellen en actualiseren van arbeidscontracten;
 • opstellen en actualiseren van algemene voorwaarden;
 • advies debiteurenbeleid en opstellen van de juiste documenten (aanmaningen e.d.);
 • begeleiden van een reorganisatie;
 • bedrijfsjuridische scan (o.a. contracten, algemene voorwaarden, statuten, reglementen);
 • HR problematiek (opstellen Sociaal Plan, actualiseren personeelsdossiers);
 • advies inzake de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en opstellen van de daarvoor noodzakelijke documenten;
 • opstellen en beoordelen van contracten (onder voorbehoud goedkeuring bedrijfsjurist);
 • klankbord voor alle overige juridische zaken binnen jouw onderneming;
 • interim opdrachten (tijdelijk fungeren als interim bedrijfsjurist, projectjurist of bestuurssecretaris);

Wat is de TOPscan?

Onderdeel van het MKB rechtshulp abonnement is onze TOPscan. Dat is een handige tool om ondernemers bewust te maken van de risico’s en valkuilen die het ondernemerschap met zich meebrengt wanneer je het juridisch niet op orde hebt of juist nog beter op orde wilt hebben. Samen met jou gaan we om tafel om de juridische huishouding van jouw bedrijf in kaart te brengen. 

Jij bepaalt uiteraard uiteindelijk zelf wat je met de ingewonnen informatie doet. Het is mogelijk om de TOPscan te laten plaatsvinden onder het abonnement. Voor meer informatie neem je contact op met onze bedrijfsjuriste Yvonne.

Wat kan er nog meer binnen het abonnement?

Yvonne adviseert je op het gebied van ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Ook treedt zij op bij geschillen tussen werkgevers en werknemers, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een verschil van inzicht over de uitoefening van het werk. Zij voorziet je tevens van advies over loondoorbetaling, ziekte en verzuim, bij een burn-out of re-integratie van één van je werknemers, over het verstrekken van een auto van de zaak of het opnemen van een concurrentiebeding in de arbeidsovereenkomst. Yvonne kan je daarnaast adviseren over uitdiensttreding, de hoogte van een transitievergoeding of over de ontslaggronden bij een ontslag (op staande voet). Kortom, onze bedrijfsjuriste is jouw eerstelijns adviespunt.

MKB advies nodig?
Stel Yvonne je vraag

Wie is Yvonne Rustenberg-Bergman?

Onze Yvonne werkt al jaren als bedrijfsjurist. Haar werk is haar passie en daardoor is zij altijd goed bereikbaar. Bij voorkomende vraagstukken kan desgewenst ook één van onze andere collega juristen worden ingeschakeld. 

Met ons kantoor als sparringpartner ben je in ieder geval zeker van jouw (juridische) zaken. Met de mogelijkheden van het juridisch abonnement bieden wij jou een stevig juridisch fundament, zodat jij je kunt focussen op jouw bedrijf en kunt blijven bouwen aan de toekomst daarvan. 

Het laatste nieuws

 • Nieuws

  Wat zijn octrooien?

  Voor jou als ondernemer is het van groot belang om je niet alleen te focussen op de fysieke kant van je bedrijf, maar ook op de bescherming van je creativiteit, ideeën en uitvindingen. Jouw ontwerpen of ideeën kunnen gamechangers zijn op de markt, waarbij concurrentie op de loer kan liggen....

  Lees meer
 • Nieuws

  Verplicht rapporteren zakelijk en woon-werkverkeer

  Wat houdt dit in? Vanaf 1 januari 2024 zijn werkgevers met 100 of meer werknemers verplicht om jaarlijks gegevens te verstrekken over woon-werkverkeer en zakelijk verkeer. Jij, als grote werkgever, moet inzicht geven in de CO2-uitstoot en dit biedt jou mogelijkheden om de uitstoot te verminderen. Deze verplichting komt voort...

  Lees meer