MKB Rechtshulp abonnement

MKB Rechtshulp

Van (advocaat) ondernemers voor jou!

Met ons MKB Rechtshulp abonnement ben je verzekerd van een stevig juridisch fundament onder jouw bedrijf. Je krijgt niet alleen 10 uur bedrijfsjuridische dienstverlening voor € 549,-* per jaar en korting op de uurtarieven van onze advocaten, maar ook toegang tot ons klantportaal, van waaruit je, handige up to date informatie voor je bedrijf kunt halen. Daarnaast houden we je regelmatig op de hoogte van relevante wijzigingen in wet- en regelgeving. Met dit abonnement zit je goed want je haalt je eigen bedrijfsjurist in huis. (*exclusief BTW, reiskosten en kosten van derden)

Hoe werkt MKB Rechtshulp?

Wanneer je hebt aangegeven gebruik te willen maken van MKB Rechtshulp sturen wij jou onze opdrachtbevestiging en de overeenkomst toe. Na ontvangst van jouw akkoord op de toegezonden stukken gaat onze bedrijfsjuriste Yvonne voor jou aan de slag met jouw juridische vraagstukken. 

Het voeren van een procedure valt niet onder het abonnement. Daarvoor wordt één van onze advocaten ingeschakeld. Uiteraard tegen een gereduceerd tarief omdat je gebruik maakt van het abonnement. Meer informatie vind je op onze pagina over onze tarieven.

Wat valt er onder het MKB Rechtshulp abonnement?

Je kunt hierbij denken aan de volgende werkzaamheden:

 • advies en begeleiding op het gebied van arbeidsrecht;
 • opstellen en actualiseren van arbeidscontracten;
 • opstellen en actualiseren van algemene voorwaarden;
 • advies debiteurenbeleid en opstellen van de juiste documenten (aanmaningen e.d.);
 • begeleiden van een reorganisatie;
 • bedrijfsjuridische scan (o.a. contracten, algemene voorwaarden, statuten, reglementen);
 • HR problematiek (opstellen Sociaal Plan, actualiseren personeelsdossiers);
 • advies inzake de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en opstellen van de daarvoor noodzakelijke documenten;
 • opstellen en beoordelen van contracten (onder voorbehoud goedkeuring bedrijfsjurist);
 • klankbord voor alle overige juridische zaken binnen jouw onderneming;
 • interim opdrachten (tijdelijk fungeren als interim bedrijfsjurist, projectjurist of bestuurssecretaris);
Download hier onze Folder MKB Rechtshulp
 

Wat is de TOPscan?

Onderdeel van het MKB rechtshulp abonnement is onze TOPscan. Dat is een handige tool om ondernemers bewust te maken van de risico’s en valkuilen die het ondernemerschap met zich meebrengt wanneer je het juridisch niet op orde hebt of juist nog beter op orde wilt hebben. Samen met jou gaan we om tafel om de juridische huishouding van jouw bedrijf in kaart te brengen. 

Jij bepaalt uiteraard uiteindelijk zelf wat je met de ingewonnen informatie doet. Het is mogelijk om de TOPscan te laten plaatsvinden onder het abonnement. Voor meer informatie neem je contact op met onze bedrijfsjuriste Yvonne.

Wat kan er nog meer binnen het abonnement?

Yvonne adviseert je op het gebied van ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Ook treedt zij op bij geschillen tussen werkgevers en werknemers, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een verschil van inzicht over de uitoefening van het werk. Zij voorziet je tevens van advies over loondoorbetaling, ziekte en verzuim, bij een burn-out of re-integratie van één van je werknemers, over het verstrekken van een auto van de zaak of het opnemen van een concurrentiebeding in de arbeidsovereenkomst. Yvonne kan je daarnaast adviseren over uitdiensttreding, de hoogte van een transitievergoeding of over de ontslaggronden bij een ontslag (op staande voet). Kortom, onze bedrijfsjuriste is jouw eerstelijns adviespunt.

MKB advies nodig?
Stel Yvonne je vraag

Wie is Yvonne Rustenberg-Bergman?

Onze Yvonne werkt al jaren als bedrijfsjurist. Haar werk is haar passie en daardoor is zij altijd goed bereikbaar. Bij voorkomende vraagstukken kan desgewenst ook één van onze andere collega juristen worden ingeschakeld. 

Met ons kantoor als sparringpartner ben je in ieder geval zeker van jouw (juridische) zaken. Met de mogelijkheden van het juridisch abonnement bieden wij jou een stevig juridisch fundament, zodat jij je kunt focussen op jouw bedrijf en kunt blijven bouwen aan de toekomst daarvan. 

Het laatste nieuws

 • Nieuws

  Komende wijzigingen in het verlofstelsel

  De afgelopen jaren is het verlofstelsel in Nederland aanzienlijk gegroeid. Vooral als het gaat om verlofregelingen voor de zorg van jonge kinderen. Er zijn maar liefst zeven verschillende opties, wat voor zowel werknemers als werkgevers verwarrend kan zijn. In dit artikel lees je over de komende wijzigingen in het verlofstelsel. Op...

  Lees meer
 • Nieuws

  4 tips voor ondernemers

  In dit artikel lees je 4 tips voor ondernemers die je niet wilt missen! Check ook onze MKB Rechtshulp pagina en ontdek wat wij voor ondernemers kunnen betekenen om problemen en gedoe zoveel mogelijk te voorkomen.  1. Gebruik algemene voorwaarden Een essentiële manier om de interacties met jouw klanten en...

  Lees meer