MKB Rechtshulp(juridisch abonnement)

MKB Rechtshulp

Van (advocaat) ondernemers voor jou!

Met onze MKB Rechtshulp (juridisch abonnement) ben je verzekerd van een stevig juridisch fundament onder jouw bedrijf. Je krijgt niet alleen 10 uur bedrijfsjuridische dienstverlening en korting op de uurtarieven van onze advocaten, maar ook toegang tot ons klantportaal, van waaruit je, handige up to date informatie voor je bedrijf kunt halen. Daarnaast houden we je regelmatig op de hoogte van relevante wijzigingen in wet- en regelgeving. Met dit abonnement zit je goed want je haalt je eigen bedrijfsjurist in huis. 

Hoe werkt MKB Rechtshulp?

Wanneer je hebt aangegeven gebruik te willen maken van ons juridisch abonnement sturen wij jou onze opdrachtbevestiging en de overeenkomst toe. Na ontvangst van jouw akkoord op de toegezonden stukken gaat onze bedrijfsjuriste Yvonne voor jou aan de slag met jouw juridische vraagstukken. 

Het voeren van een procedure valt niet onder het abonnement. Daarvoor wordt één van onze advocaten ingeschakeld. Uiteraard tegen een gereduceerd tarief omdat je gebruik maakt van het juridisch abonnement. Meer informatie vindt je op onze pagina over onze tarieven.

Wat valt er onder MKB Rechtshulp (juridisch abonnement)?

Je kunt hierbij denken aan de volgende werkzaamheden:
 • het opstellen en beoordelen van contracten;
 • het opstellen en actualiseren van algemene voorwaarden;
 • het op arbeidsrechtelijk gebied begeleiden van een reorganisatie;
 • advies over debiteurenbeleid;
 • specifiek bedrijfsjuridisch advies;
 • advies over privacywetgeving (AVG);
 • beantwoording van alledaagse juridische vraagstukken (vraagbaak);
 • TOP-scan (mogelijk).

Wat is de TOP-scan?

Onderdeel van MKB rechtshulp is onze TOP-scan. Dat is een handige tool om ondernemers bewust te maken van de risico’s en valkuilen die het ondernemerschap met zich meebrengt wanneer je het juridisch niet op orde hebt of juist nog beter op orde wilt hebben. Samen met jou gaan we om tafel om de juridische huishouding van jouw bedrijf in kaart te brengen. 

Jij bepaalt uiteraard uiteindelijk zelf wat je met de ingewonnen informatie doet. Het is mogelijk om de TOP-scan te laten plaatsvinden onder het juridisch abonnement. Voor meer informatie neem je contact op met onze bedrijfsjuriste Yvonne. 

Wat kan er nog meer binnen het juridisch abonnement?

Yvonne adviseert je op het gebied van ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Ook treedt zij op bij geschillen tussen werkgevers en werknemers, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een verschil van inzicht over de uitoefening van het werk. Zij voorziet je tevens van advies over loondoorbetaling, ziekte en verzuim, bij een burn-out of re-integratie van één van je werknemers, over het verstrekken van een auto van de zaak of het opnemen van een concurrentiebeding in de arbeidsovereenkomst. Yvonne kan je daarnaast adviseren over uitdiensttreding, de hoogte van een transitievergoeding of over de ontslaggronden bij een ontslag (op staande voet). Kortom, onze bedrijfsjuriste is jouw eerstelijns adviespunt.

MKB advies nodig?
Stel Yvonne je vraag

Wie is Yvonne Rustenberg-Bergman?

Onze Yvonne werkt al jaren als bedrijfsjurist. Haar werk is haar passie en daardoor is zij altijd goed bereikbaar. Bij voorkomende vraagstukken kan desgewenst ook één van onze andere collega juristen worden ingeschakeld. 

Met ons kantoor als sparringpartner ben je in ieder geval zeker van jouw (juridische) zaken. Met de mogelijkheden van het juridisch abonnement bieden wij jou een stevig juridisch fundament, zodat jij je kunt focussen op jouw bedrijf en kunt blijven bouwen aan de toekomst daarvan. 

Het laatste nieuws

 • Nieuws

  Faillissement voorkomen? Zo doe je dat!

  Lees hier de belangrijkste tip om een faillissement te voorkomen... Zorg dat je administratie op orde is.  Wij hoeven je vast niet uit te leggen dat je je administratie op orde moet hebben zodat je op tijd aan allerlei verplichtingen kunt voldoen en zodat de liquiditeitspositie van jouw onderneming actueel...

  Lees meer
 • Nieuws

  Verdelen van een erfenis

  Het overlijden van iemand is altijd een verdrietige gebeurtenis. Het liefste wil je dat de afwikkeling van de erfenis zo vlot en gemoedelijk mogelijk verloopt. Toch blijkt dat in een (beperkt) aantal gevallen niet te lukken en ontstaan er toch discussies waar de betrokkenen onderling of met behulp van een...

  Lees meer