Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Wat is arbeidsmediation?

Arbeidsmediation kun je toepassen wanneer je bijvoorbeeld met een werknemer of met je werkgever in conflict bent geraakt of wanneer besloten is de arbeidsovereenkomst op te zeggen.    

Een conflict op de werkvloer is slopend. Niet alleen voor de werknemer in kwestie maar ook voor zijn of haar directe collega’s. Het kan ten koste gaan van de werksfeer wanneer een werknemer of collega niet presteert, zich onbehoorlijk gedraagt of verschilt van inzicht met de werkgever en zich daardoor niet bereidwillig opstelt. Je wilt een conflict in ieder geval zo snel mogelijk opgelost hebben.  

Wanneer je met je werkgever of werknemer om tafel wilt om samen tot een oplossing te komen, dan heeft mediation kans van slagen. We gaan tijdens het mediationtraject op zoek naar de beste oplossing voor alle betrokken partijen. De door jullie gemaakte afspraken kunnen daarna worden vastgelegd in het personeelsdossier of, bij een beëindiging van het dienstverband, in een vaststellingsovereenkomst die eventueel bekrachtigd kan worden door de kantonrechter. Meer informatie over uitdiensttreden, ontslag of vaststellingsovereenkomsten vindt je op onze pagina over arbeidsrecht 

Veel conflicten ontstaan door problemen in de onderlinge communicatie. Vaak spelen emoties tijdens conflicten een belangrijke rol voor de wijze waarop er gecommuniceerd wordt met elkaar. Als familiemediator is het mijn taak om deze emoties niet de boventoon te laten voeren, maar partijen op een constructieve wijze deel te nemen aan het mediationtraject. Dat vergt van alle partijen geduld en verdraagzaamheid ten opzichte van de ander.  

Werkwijze arbeidsmediation

Wij starten het mediationtraject altijd met drie gezamenlijke gesprekken. Na deze gesprekken, of eerder wanneer dat mogelijk is, maken wij samen de balans op of er concreet uitzicht is op een oplossing. Wanneer dit niet zo is, stoppen we het mediationtraject. Een gezamenlijk gedragen oplossing zit er dan kennelijk niet in. Door deze werkwijze besparen wij je een langdurig en vaak uitzichtloos mediationtraject (en dus hoge kosten) en weet je in een vroeg stadium waar je aan toe bent. Dit vinden wij wel zo eerlijk en duidelijk. 

Kosten mediationtraject

Voor onze mediationtarieven bekijk je onze Tarieven pagina. 

Onze mediationflyer is te downloaden via onze pagina met Downloads.

Advies nodig?
Vraag het Stephanie!

Wie is onze arbeidsmediator?

Stephanie Grob is onze arbeidsmediator. Tijdens de gesprekken zal zij zich vanzelfsprekend neutraal en onpartijdig opstellen. Dit betekent dat zij geen mening heeft over jullie standpunten, noch zal zij het opnemen voor één van de partijen of fungeren als scheidsrechter. Bij mediation gaan jullie met elkaar in gesprek en zal zij jullie helpen bij het onder woorden brengen van jullie wensen en gedachten, mocht daar behoefte aan bestaan. Stephanie is geduldig, betrokken en deskundig. Wil je meer weten over Stephanie? Bekijk dan haar profielpagina.   

Het laatste nieuws

 • Nieuws

  Faillissement voorkomen? Zo doe je dat!

  Lees hier de belangrijkste tip om een faillissement te voorkomen... Zorg dat je administratie op orde is.  Wij hoeven je vast niet uit te leggen dat je je administratie op orde moet hebben zodat je op tijd aan allerlei verplichtingen kunt voldoen en zodat de liquiditeitspositie van jouw onderneming actueel...

  Lees meer
 • Nieuws

  Verdelen van een erfenis

  Het overlijden van iemand is altijd een verdrietige gebeurtenis. Het liefste wil je dat de afwikkeling van de erfenis zo vlot en gemoedelijk mogelijk verloopt. Toch blijkt dat in een (beperkt) aantal gevallen niet te lukken en ontstaan er toch discussies waar de betrokkenen onderling of met behulp van een...

  Lees meer

Wij werken voor: