Stefan Nijhof

Jurist bij Brusse & Masselink, De Twentse Advocaten

Sinds mei 2022 werk ik als jurist bij Brusse & Masselink, de Twentse advocaten. Je vindt mij drie dagen in de week op ons kantoor in Almelo en twee dagen in de week zit ik intern bij één van onze grotere opdrachtgevers, waar ik ondersteuning bied met name op het gebied van arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Deze afwisseling vind ik erg prettig. Werken als jurist in de advocatuur, en met name bij dit kantoor, is interessant omdat je met veel verschillende disciplines te maken krijgt.

Voor mijn rechtenstudie wilde ik graag de journalistiek in, omdat ik van schrijven houd, maar uiteindelijk koos ik ervoor om rechten te studeren. In mijn werk als jurist kan ik beide combineren. De manier waarop je schrijft en de woorden die je kiest zijn niet alleen van belang voor de leesbaarheid, maar is vooral bepalend voor de interpretatie ervan.

Mijn parate kennis houd ik uiteraard up to date en het wekelijks overleg tussen advocaten en juristen onderling draagt daaraan bij. Naast dat je met mij kunt sparren over arbeidsrechtelijke vraagstukken, kan ik je ook adviseren op het gebied van ondernemingsrecht. Samen met mijn collega Yvonne Rustenberg adviseer en ondersteun ik ondernemers die een abonnement hebben op MKB Rechtshulp over bedrijfsjuridische aangelegenheden.