Mediation

Mediation

Wat is mediation?

Bij mediation ga je onder begeleiding van een neutrale mediator samen met de ander op zoek naar een optimale en duurzame oplossing voor een probleem waar je onderling niet uitkomt. Dit kan in de persoonlijke sfeer zijn, zoals bij een echtscheiding of in erfrechtkwesties, maar ook op de werkvloer, bij een arbeidsgeschil of ander zakelijk conflict bijvoorbeeld.  

Veel conflicten ontstaan door problemen in de onderlinge communicatie. Ik kan jullie daarbij helpen. Mediation kan mooie resultaten opleveren, zeker als jullie in de toekomst nog met elkaar te maken zullen hebben. Wil je meer weten over familiemediationarbeidsmediation of de kosten van mediation? Bezoek dan onze pagina’s over deze onderwerpen.  

Zolang er bereidheid bestaat om tot een gezamenlijk gedragen oplossing te komen, heeft mediation kans van slagen. Tijdens het mediationtraject gaan jullie samen met mij in gesprek om te kijken wat de beste oplossing is voor alle betrokken partijen. De gemaakte afspraken kunnen daarna worden vastgelegd en eventueel bekrachtigd worden door de Rechtbank. 

Scroll naar beneden voor een korte kennismaking met onze mediator!

Wie is Stephanie Grob?

Mijn naam is Stephanie Grob, ik ben advocaat en MfN-registermediator. Als advocaat kom ik (door de regel) op voor de belangen van één partij. Als mediator ben ik echter neutraal. Er is dus geen sprake van partijdigheid. Dat ik mijn kennis op het gebied van familiemediation en arbeidsmediation op peil houd is vanzelfsprekend. Als advocaat ben ik verplicht elk jaar opleidingspunten te behalen. Hierop wordt toegezien door de Orde van Advocaten. Daarnaast moet ik mij houden aan de regels van de MfN (Mediationfederatie Nederland). Zo weet je zeker dat je te maken hebt met een ervaren en deskundig mediator.  

Een ander voordeel van het inschakelen van mij als advocaat/mediator ten opzichte van andere mediators is, is dat ik rechtstreeks stukken mag indienen bij de Rechtbank. Daardoor heb je minder kosten. Bovendien kan ik vrij snel beoordelen of de mediation kans van slagen heeft, dus betaal je niet meer dan nodig.  

Kom je er niet uit maar wil je het probleem wel samen oplossen? Of ben je het in grote lijnen met elkaar eens, maar lopen jullie nog vast op een aantal punten? Laten we dan samen eens bekijken of mediation voor jullie zinvol zou kunnen zijn.  

Onze mediationflyer is te downloaden via onze pagina Downloads 

Het laatste nieuws

 • Nieuws

  Faillissement voorkomen? Zo doe je dat!

  Lees hier de belangrijkste tip om een faillissement te voorkomen... Zorg dat je administratie op orde is.  Wij hoeven je vast niet uit te leggen dat je je administratie op orde moet hebben zodat je op tijd aan allerlei verplichtingen kunt voldoen en zodat de liquiditeitspositie van jouw onderneming actueel...

  Lees meer
 • Nieuws

  Verdelen van een erfenis

  Het overlijden van iemand is altijd een verdrietige gebeurtenis. Het liefste wil je dat de afwikkeling van de erfenis zo vlot en gemoedelijk mogelijk verloopt. Toch blijkt dat in een (beperkt) aantal gevallen niet te lukken en ontstaan er toch discussies waar de betrokkenen onderling of met behulp van een...

  Lees meer

Wij werken voor: