Mediation

Mediation

Wat is mediation?

Bij mediation ga je onder begeleiding van een neutrale mediator samen met de ander op zoek naar een optimale en duurzame oplossing voor een probleem waar je onderling niet uitkomt. Dit kan in de persoonlijke sfeer zijn, zoals bij een echtscheiding of in erfrechtkwesties, maar ook op de werkvloer, bij een arbeidsgeschil of ander zakelijk conflict bijvoorbeeld.  

Veel conflicten ontstaan door problemen in de onderlinge communicatie. Mediation kan mooie resultaten opleveren, zeker als jullie in de toekomst nog met elkaar te maken zullen hebben. Zolang er bereidheid bestaat om tot een gezamenlijk gedragen oplossing te komen, is het de moeite waard om het overleg aan te gaan. Dit kan ook met behulp van een gezamenlijk advocaat. Tijdens een overleg met een mediator of gezamenlijk advocaat kunnen jullie onder begeleiding alsnog op zoek gaan naar de beste oplossing voor alle betrokken partijen. Het voordeel van begeleiding van een advocaat is dat een gezamenlijk advocaat op jullie verzoek uitleg kan geven over de wettelijke uitgangspunten. Dit geeft vaak helderheid, waardoor jullie niet verzand raken in discussies over eisen die bijvoorbeeld juridisch gezien helemaal niet afdwingbaar zijn.  De gemaakte afspraken kunnen worden vastgelegd en, indien gewenst, worden bekrachtigd door de rechtbank.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!

Het laatste nieuws

 • Nieuws

  Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA)

  ...

  Lees meer
 • Nieuws

  De geest van het vonnis

  Het deelnemen aan de maatschappij brengt tegenwoordig veel risico’s met zich mee. Het is niet voor niets dat er soms wordt gesproken over “Amerikaanse toestanden” in Nederland. Daarmee wordt bedoeld dat tegenwoordig niemand bereid meer bereid lijkt om de risico’s te dragen die deelname aan de maatschappij met zich meebrengt....

  Lees meer

Wij werken voor: