Echtscheidingsmediation

Echtscheidingsmediation

Wat is echtscheidingsmediation?

Echtscheidingsmediation kun je toepassen wanneer je samen hebt besloten in goed overleg te gaan scheiden of wanneer je met een (ex-)partner in conflict bent geraakt over het afwikkelen van de echtscheiding, de zorg voor en de omgang met de kinderen of de hoogte van alimentatie in onderling overleg wilt vastleggen.

Wanneer je met je (ex)partner bereid bent om samen tot een oplossing te komen, dan heeft mediation kans van slagen. We gaan tijdens het mediationtraject op zoek naar de beste oplossing voor alle betrokken partijen, waaronder uiteraard ook de kinderen. De door jullie gemaakte afspraken kunnen daarna worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant of ouderschapsplan, welke uiteindelijk samen met het verzoek tot echtscheiding kan worden ingediend bij de Rechtbank. Meer informatie over de echtscheidingsprocedure vindt je op onze pagina over scheiden.

Het is de taak van een echtscheidingsmediator om jullie op een constructieve wijze deel te laten nemen aan het mediationtraject en emoties niet de boventoon te laten voeren. Dat vergt van jullie beiden geduld en verdraagzaamheid.

Werkwijze echtscheidingsmediation

Wij starten het mediationtraject altijd met drie gezamenlijke gesprekken. Na deze gesprekken, of eerder wanneer dat mogelijk is, maken wij samen de balans op of er concreet uitzicht is op een oplossing. Wanneer dit niet zo is, stoppen we het mediationtraject. Een gezamenlijk gedragen oplossing zit er dan kennelijk niet in. Door deze werkwijze besparen wij je een langdurig en vaak uitzichtloos mediationtraject (en dus hoge kosten) en weet je in een vroeg stadium waar je aan toe bent. Dit vinden wij wel zo eerlijk en duidelijk.

Kosten mediationtraject

Informatie over onze tarieven vind je op onze Tarieven pagina. 

Onze mediationflyer is te downloaden via onze pagina met Downloads.

“Laatste update d.d. 22 april 2021”

Advies nodig?
Vraag het Stephanie

Wie is onze echtscheidingsmediator?

Stephanie Grob is onze echtscheidingsmediator. Tijdens de gesprekken zal zij zich vanzelfsprekend neutraal en onpartijdig opstellen. Dit betekent dat zij geen mening heeft over jullie standpunten, noch zal zij het opnemen voor één van de partijen of fungeren als scheidsrechter. Bij mediation gaan jullie met elkaar in gesprek en zal zij jullie helpen bij het onder woorden brengen van jullie wensen en gedachten, mocht daar behoefte aan bestaan. Stephanie is geduldig, betrokken en deskundig. Wil je meer weten over Stephanie? Bekijk dan haar profielpagina.   

Het laatste nieuws

 • Nieuws

  Kan ik mijn werknemers verplichten zich te vaccineren tegen Covid-19?

  Kan ik mijn werknemers verplichten zich te vaccineren tegen Covid-19?Een terechte vraag die de werkgever zich in deze tijd kan afvragen en met name gezien het toenemende aantal besmettingen de afgelopen weken. Er zijn een aantal factoren die van belang zijn voor de werkgever in een dergelijke situatie.Artikel 11 van...

  Lees meer
 • Nieuws

  Voorkom conflicten bij een echtscheiding. 5 tips.

  Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Frustraties over de financiële afwikkeling en de zorg voor de kinderen stapelen zich vaak op, met langdurige en kostbare echtscheidingsprocedures tot gevolg. Een goede samenwerking tussen ex-partners kan dit voorkomen, maar is in veel gevallen behoorlijk ingewikkeld. Er spelen immers de nodige emoties mee....

  Lees meer

Wij werken voor: