Personen- en Familierecht

Personen- en Familierecht

Wat is personen- en familierecht?

Het personen- en familierecht richt zich specifiek op zaken die te maken hebben met afstamming, geboorte, huwelijk en echtscheiding. Het personen- en familierecht is een zeer breed rechtsgebied. Personen- en familierecht heeft alles te maken met menselijke relaties.

Wij helpen je met vragen en bij geschillen over:
 • echtscheidingen (procedures, ouderschapsplan, kinderalimentatie, partneralimentatie, omgangsregelingen);
 • zaken met betrekking tot de kinderen (naamswijziging, ouderlijk gezag, zorgregeling, verhuizen na een scheiding, adoptie);
 • zorg (ondertoezichtstellingen, uithuisplaatsingen, curatele- en bewindstellingen);
 • einde samenleving (boedelverdeling)

Echtscheiding

Wanneer je erover denkt om te gaan scheiden hebben wij een handig stappenplan voor je gemaakt. Daarin staat wat er komt kijken bij een echtscheiding, maar ook met welke termijnen je rekening moet houden.  

Bij een echtscheiding komt veel kijken en zeker wanneer er ook kinderen in het spel zijn. Voor ouders is het van groot belang stil te staan bij de consequenties die een echtscheiding voor de kinderen met zich meebrengt. Een website waarop meer informatie te vinden is over de gevolgen van een echtscheiding voor kinderen is die van Villa Pinedo.

Familiemediation

Naast ervaren familierecht advocaten is er ook een familiemediator aan ons kantoor verbonden. Zij kan jullie tijdens het de echtscheiding of bij andere familierechtelijke geschillen begeleiden. Meer informatie daarover vindt je op onze pagina over Familiemediation.

Kwesties over familierecht liggen vaak erg gevoelig. Wij begrijpen dat. Daarom vinden wij het belangrijk om goed bereikbaar te zijn voor jou en adequaat te reageren óf juist even een pas op de plaats te maken. Onze advocaten en mediator staan voor je klaar.

Voor meer informatie over personen- en familierecht scroll je naar beneden, lees je onze blogartikelen of bekijk je onze FAQ pagina. Uiteraard mag je ons ook altijd bellen!

Veelgestelde vragen
over Personen- en Familierecht

Staat jouw vraag hier niet tussen? Mail ons of bekijk andere veelgestelde vragen over andere rechtsgebieden!

Het laatste nieuws

 • Nieuws

  Vordering incasseren? Wacht niet te lang!

  Vordering incasseren? Wacht niet te lang! Stel, een zakelijke relatie...

  Lees meer
 • Nieuws

  Vennoot van een vof? Let op!

  Vennootschap onder firma Verbintenissen en/of vorderingen voortvloeiend uit een arbeidsovereenkomst...

  Lees meer

Wij werken voor: