Tarieven

Tarieven

Onze tarieven

Wij zijn transparant over onze tarieven. Geen addertjes onder het gras of buitensporige kantoorkosten. Wel zo eerlijk en duidelijk.

Tarieven

 • Juridisch secretaresse/medewerker € 50,= per uur
 • Bedrijfsjurist (mr.) € 125,= per uur (bij een abonnement) 
 • Jurist (mr.) € 155,= per uur
 • Junior advocaat (in opleiding) € 180,= per uur
 • Medior advocaat (medewerker) € 205,= per uur
 • Senior advocaat/Partner € 230,= per uur
 • MKB rechtshulp abonnement € 549,= per jaar, exclusief BTW, reiskosten en kosten van derden
 • Voor incasso’s kunnen wij in overleg andere tarieven hanteren. 

Geen zaak is hetzelfde en daarom staan wij open voor afspraken over tarieven. Prijsafspraken of betalingsregelingen kunnen behoren tot de mogelijkheden. Maak dit vooral bespreekbaar. Wij laten je vooraf weten of dit in jouw situatie mogelijk is, zodat je weet waar je aan toe bent.

Alle bedragen die genoemd worden op deze pagina zijn exclusief 21% BTW, reiskosten. Daarnaast kunnen er kosten van derden in rekening worden gebracht, zoals deurwaarderskosten en griffiegelden. In voorkomende gevallen hanteren wij (tussentijdse) spoedtarieven met een opslag van 25%.

Om de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen houden onze advocaat/partners toezicht op de werkzaamheden van onze juridisch medewerkers en advocaten in opleiding.

Rechtsbijstandsverzekering? (ARAG, DAS, Univé)

Ook wanneer je een rechtsbijstandsverzekering hebt afgesloten kunnen wij jou prima helpen. In Nederland heb je namelijk het recht op vrije advocaatkeuze. Let op: dit geldt alleen wanneer de rechtsbijstandsverzekeraar adviseert een administratieve of juridische procedure te starten. Schakel je een advocaat in zonder je rechtsbijstandsverzekeraar vooraf om toestemming te vragen, dan kan het zijn dat je de kosten van de advocaat niet vergoed krijgt. Toestemming vragen aan de verzekeraar is een formaliteit. Een rechtsbijstandsverzekeraar mag dit niet weigeren. Wel kan hij grenzen stellen aan de hoogte van de vergoeding. Sommige rechtsbijstandsverzekeraars vragen bovendien om een eigen bijdrage. Het is verstandig dit vooraf uit te zoeken. 

Heb jij een rechtsbijstandsverzekering maar wil je onze hulp inschakelen? Geen probleem! Het enige dat jij hoeft te doen is jouw rechtsbijstandsverzekeraar om toestemming vragen. Wij maken vervolgens met de verzekeraar afspraken over de kosten. Meer informatie over vrije advocaatkeuze vindt je op de pagina van de consumentenbond.

Prijsafspraak maken?
Bel Sebastiaan

Het laatste nieuws

 • Nieuws

  Wat zijn octrooien?

  Voor jou als ondernemer is het van groot belang om je niet alleen te focussen op de fysieke kant van je bedrijf, maar ook op de bescherming van je creativiteit, ideeën en uitvindingen. Jouw ontwerpen of ideeën kunnen gamechangers zijn op de markt, waarbij concurrentie op de loer kan liggen....

  Lees meer
 • Nieuws

  Verplicht rapporteren zakelijk en woon-werkverkeer

  Wat houdt dit in? Vanaf 1 januari 2024 zijn werkgevers met 100 of meer werknemers verplicht om jaarlijks gegevens te verstrekken over woon-werkverkeer en zakelijk verkeer. Jij, als grote werkgever, moet inzicht geven in de CO2-uitstoot en dit biedt jou mogelijkheden om de uitstoot te verminderen. Deze verplichting komt voort...

  Lees meer