string(4) "page" NULL

Tarieven

Tarieven

Onze tarieven

Wij zijn transparant over onze tarieven. Geen addertjes onder het gras of buitensporige kantoorkosten. Wel zo eerlijk en duidelijk.

Tarieven

 • Juridisch secretaresse/medewerker € 50,= per uur
 • Bedrijfsjurist (mr.) € 100,= per uur (bij een abonnement) 
 • Jurist (mr.) € 155,= per uur
 • Junior advocaat (in opleiding) € 180,= per uur
 • Medior advocaat (medewerker) € 205,= per uur
 • Senior advocaat/Partner € 230,= per uur
 • MKB rechtshulp abonnement € 499,= per jaar, exclusief BTW, reiskosten en kosten van derden
 • Voor incasso’s kunnen wij in overleg andere tarieven hanteren. 

Geen zaak is hetzelfde en daarom staan wij open voor afspraken over tarieven. Prijsafspraken of betalingsregelingen kunnen behoren tot de mogelijkheden. Maak dit vooral bespreekbaar. Wij laten je vooraf weten of dit in jouw situatie mogelijk is, zodat je weet waar je aan toe bent.

Alle bedragen die genoemd worden op deze pagina zijn exclusief 21% BTW, reiskosten. Daarnaast kunnen er kosten van derden in rekening worden gebracht, zoals deurwaarderskosten en griffiegelden. In voorkomende gevallen hanteren wij (tussentijdse) spoedtarieven met een opslag van 25%.

Om de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen houden onze advocaat/partners toezicht op de werkzaamheden van onze juridisch medewerkers en advocaten in opleiding.

Gefinancierde rechtsbijstand/toevoeging

Iedereen heeft recht op rechtsbijstand ongeacht de hoogte van het inkomen of vermogen.

Juist voor mensen met een laag inkomen heeft de overheid een systeem opgezet (gesubsidieerde/gefinancierde rechtshulp).Dit betekent dat je, wanneer je een laag inkomen hebt (en weinig tot geen vermogen), de advocaatkosten niet helemaal zelf hoeft te betalen. De Raad voor Rechtsbijstand betaalt dan een groot deel van de kosten en jij slechts een bijdrage. Hoe hoger het inkomen/vermogen, hoe hoger deze eigen bijdrage.

Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden, te weten:
 • er is een goede reden om rechtshulp in te roepen;
 • je mag niet teveel verdienen;
 • je hebt slechts een klein vermogen;
 • jouw juridische zaak mag niet tot een hoge opbrengst leiden;

Als je denkt dat je aan vorenstaande voorwaarden voldoet en wij jouw zaak aannemen dan kunnen wij bij de Raad voor Rechtsbijstand een aanvraag voor je indienen. Je kunt dit niet zelf doen. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd kunnen wij je verder helpen. Meer informatie over gefinancierde rechtsbijstand en een toevoegingsaanvraag vindt je op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

High Trust Kantoor

Ons kantoor kwalificeert zich als High Trust kantoor. Uitgangspunten van High Trust zijn transparantie, vertrouwen en begrip. Voor de samenwerking tussen de Raad voor Rechtsbijstand en ons kantoor betekent dit:

 • Samen verantwoordelijk;
 • Ruimte voor vertrouwen;
 • Versterken van de relatie;
 • Vrijwillige naleving;
 • Ondersteuning & transparantie.

Rechtsbijstandsverzekering? (ARAG, DAS, Univé)

Ook wanneer je een rechtsbijstandsverzekering hebt afgesloten kunnen wij jou prima helpen. In Nederland heb je namelijk het recht op vrije advocaatkeuze. Let op: dit geldt alleen wanneer de rechtsbijstandsverzekeraar adviseert een administratieve of juridische procedure te starten. Schakel je een advocaat in zonder je rechtsbijstandsverzekeraar vooraf om toestemming te vragen, dan kan het zijn dat je de kosten van de advocaat niet vergoed krijgt. Toestemming vragen aan de verzekeraar is een formaliteit. Een rechtsbijstandsverzekeraar mag dit niet weigeren. Wel kan hij grenzen stellen aan de hoogte van de vergoeding. Sommige rechtsbijstandsverzekeraars vragen bovendien om een eigen bijdrage. Het is verstandig dit vooraf uit te zoeken. 

Heb jij een rechtsbijstandsverzekering maar wil je onze hulp inschakelen? Geen probleem! Het enige dat jij hoeft te doen is jouw rechtsbijstandsverzekeraar om toestemming vragen. Wij maken vervolgens met de verzekeraar afspraken over de kosten. Meer informatie over vrije advocaatkeuze vindt je op de pagina van de consumentenbond.

Prijsafspraak maken?
Bel Sebastiaan

Het laatste nieuws

 • Nieuws

  Ontslag gekregen, wat nu?

  Wanneer je (onverwacht) ontslag gekregen hebt zit je vaak met je handen in je haar. Hoe moet het nu verder? Vind ik wel weer werk? Waar heb ik eigenlijk recht op? Dit artikel gaat over ontslag afwikkelen of aanvechten, en wat je kunt doen om deze onzekere periode door te...

  Lees meer
 • Nieuws

  3 dingen die je kunt doen als je partner wil scheiden

  Het gaat misschien al een tijd niet goed tussen jullie, maar dit had je niet verwacht. Je partner wil écht scheiden. Terwijl jij nog moet bijkomen van het nare nieuws en nadenkt of relatietherapie misschien nog iets voor jullie kan zijn, is je partner misschien al toekomstplannen voor zichzelf aan...

  Lees meer