WSNP bewindvoerder Ruth Lichtenberg-Rolefes

WSNP bewindvoerder Ruth Lichtenberg-Rolefes

Waarom heb jij ervoor gekozen om bij Brusse & Masselink te werken?

Door de overname van Geerdink Advocaten in 2019 ‘rolde’ ik bij Brusse & Masselink naar binnen. Dit was en is het beste wat mij kon overkomen! Ik kwam terecht in een heel divers, gezellig en Twents (lees: nuchter) team én ik kreeg al snel de mogelijkheid om mijzelf te ontwikkelen door het volgen van de WSNP opleiding. Ik ga altijd met veel plezier naar mijn werk en hoop nog lang voor Brusse & Masselink te mogen werken.

Hoe ziet een standaard werkdag er voor jou uit?

Ik begin de dag met koffie en (op maandag) even bijkletsen met collega’s. Daarna start ik mijn pc  en bekijk ik mijn mailbox. Vervolgens verwerk ik de post, beantwoord ik mijn e-mails en sta ik mensen telefonisch te woord. Meestal is het daarna zo rond half 1 en de hoogste tijd voor onze gezamenlijke lunch en gezellig kletsen met collega’s. ’s Middags doe ik verschillende werkzaamheden binnen faillissementen en WSNP’s en voor ik het weet is het alweer 5 uur. Mijn werkzaamheden bestaan uit onder andere het verwerken van correspondentie en administratie in verschillende dossiers.

Ik heb als WSNP-bewindvoerder te maken met sanieten (personen op wie de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen van toepassing is verklaard door de Rechtbank) en schuldeisers, zoals de Belastingdienst, het UWV en andere crediteuren en door hen ingeschakelde deurwaarders. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk schulden worden afbetaald tijdens de “WSNP periode” van 18 maanden, of drie jaar wanneer de regeling van toepassing werd voor 1 juli 2023.

Waar ben je het meest trots op, in je werk?

Een WSNP en faillissement is voor alle betrokken partijen vaak zwaar en onzeker. Als ik mensen telefonisch te woord sta, merk ik vaak dat ze onzeker zijn en niet weten hoe te handelen/wat te verwachten. Ik kan ze dan de duidelijkheid en het vertrouwen verschaffen die ze nodig hebben om na het telefoongesprek met een beter gevoel verder kunnen. Dat geeft mij een goed gevoel!

Wat is jouw advies aan klanten die het spannend vinden om naar een advocatenkantoor toe te gaan?

Wij zijn Twents, nuchter en helemaal niet eng 😉 Mensen denken vaak dat advocaten erg zakelijk en afstandelijk zijn, maar bij Brusse & Masselink, de Twentse advocaten is dat zeker niet het geval. Wij zijn een erg laagdrempelig advocatenkantoor. Dat zie je eigenlijk al aan onze website. We helpen particulieren en ondernemers met al hun juridische vraagstukken. Ook als je als ondernemer niet direct een advocaat nodig hebt, vinden we het fijn om kennis te maken. We adviseren je namelijk graag uit voorzorg, zoals over algemene voorwaarden bijvoorbeeld of wanneer het financieel even niet zo lekker loopt. Door vroegtijdig met je mee te kijken kan een faillissement soms worden voorkomen. We zien in de praktijk dat ondernemers vaak te lang wachten met het vragen om hulp, dat is echt zonde. Mijn advies als WSNP bewindvoerder/faillissementsmedewerker is dan ook: trek tijdig aan de bel!

Info over de WSNP?
Vraag het Ruth!

Het laatste nieuws

 • Nieuws

  Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA)

  ...

  Lees meer
 • Nieuws

  De geest van het vonnis

  Het deelnemen aan de maatschappij brengt tegenwoordig veel risico’s met zich mee. Het is niet voor niets dat er soms wordt gesproken over “Amerikaanse toestanden” in Nederland. Daarmee wordt bedoeld dat tegenwoordig niemand bereid meer bereid lijkt om de risico’s te dragen die deelname aan de maatschappij met zich meebrengt....

  Lees meer