string(4) "post" NULL

4 risico’s wanneer je geen algemene voorwaarden hanteert

In dit artikel beschrijven wij 4 risico’s die je loopt wanneer je geen algemene voorwaarden hanteert en geven wij je tevens tips waar je aan moet denken bij het opstellen ervan. In onze praktijk komen wij namelijk regelmatig bedrijven tegen die geen algemene voorwaarden hanteren. Hier komen ze: 

 1. Onduidelijkheid over betalings- en leveringstermijnen 
  Leg betalings- en leveringstermijnen vast en wat de consequenties zullen zijn als deze niet of niet tijdig worden nagekomen. Denk aan boetes en contractuele rente, maar ook aan incassokosten. 
 2. Je bent kwetsbaar voor aansprakelijkheden
  Leg daarom niet alleen betalings- en leveringscondities vast, maar beperk ook jouw aansprakelijkheid zoveel mogelijk. 
 3. De overeenkomst kan niet worden ontbonden
  Leg in de voorwaarden vast wanneer en hoe de overeenkomst ontbonden kan worden, bijvoorbeeld wanneer de andere partij in gebreke blijft of in strijd handelt met wat is overeengekomen. 
 4. Intellectuele eigendommen zijn niet beschermd en er is geen eigendomsvoorbehoud
  Dit kan zeer nadelig zijn wanneer je ontwerpen hebt gemaakt of teksten hebt geschreven en jouw opdrachtgever (na deze gezien te hebben) alsnog afziet van de opdracht. Daarnaast is het verstandig om bepalingen op te nemen omtrent het eigendomsvoorbehoud van geleverde zaken c.q. goederen.

Van toepassing verklaren en ter hand stellen van algemene voorwaarden

Naast het essentiële belang van juridisch correct opgestelde algemene voorwaarden dienen deze op juiste wijze van toepassing te worden verklaard én vooraf ter hand te worden gesteld! Loop daardoor geen onnodige risico’s. Meer informatie over dit onderwerp en de juiste toepassing daarvan staat in onze gratis te downloaden handleiding

Bekijk ook onze pagina over Algemene voorwaarden opstellen of check onze veelgestelde vragen pagina (FAQ). Je mag ons natuurlijk ook altijd bellen! Voor een relatief laag bedrag leveren wij op maat gemaakte algemene voorwaarden, inkoopvoorwaarden of verkoopvoorwaarden. 

Lees hier verder over Ondernemingsrecht


 • Nieuws

  Faillissement voorkomen? Zo doe je dat!

  Lees hier de belangrijkste tip om een faillissement te voorkomen... Zorg dat je administratie op orde is. Wij hoeven je vast niet uit te leggen dat je je administratie op orde moet hebben zodat je op tijd aan allerlei verplichtingen kunt voldoen en zodat de liquiditeitspositie van jouw onderneming actueel en...

  Lees meer
 • Nieuws

  Intellectueel eigendomsrecht en social media

  Het komt vast niet als een verrassing als we je vertellen dat het gebruik van social media de afgelopen maanden verder is gestegen. Uit onderzoek is gebleken dat circa 13,7 miljoen Nederlanders actief zijn op social media. De gebruikers van social media maken de hele dag door content. Wat bij...

  Lees meer

Bekijk alle berichten over Ondernemingsrecht


We helpen je graag met al jouw juridische vraagstukken