4 risico’s wanneer je geen algemene voorwaarden hanteert

Ontdek de 4 cruciale risico’s die ontstaan wanneer je geen gebruik maakt van algemene voorwaarden en ontvang waardevolle tips voor het opstellen ervan. In onze praktijk komen we regelmatig bedrijven tegen die deze voorwaarden niet hanteren. Hier zijn ze:

 • Onduidelijkheid voor wat betreft betalingen en leveringen. Voorkom verwarring door duidelijke betalings- en leveringstermijnen vast te leggen, inclusief de consequenties bij niet-naleving. Denk aan boetes, contractuele rente en incassokosten.
 • Kwetsbaarheid voor aansprakelijkheden. Bescherm jezelf door niet alleen betalings- en leveringscondities vast te leggen, maar ook je aansprakelijkheid zoveel mogelijk te beperken.
 • Onvermogen tot ontbinding van overeenkomsten. Zorg voor heldere voorwaarden over wanneer en hoe de overeenkomst ontbonden kan worden, vooral als de andere partij in gebreke blijft of in strijd handelt met de afspraken.
 • Geen bescherming van intellectueel eigendom en eigendomsvoorbehoud. Bescherm je creaties en investeringen door bepalingen op te nemen over het behoud van intellectuele eigendommen en eigendomsrechten van geleverde goederen.

Van toepassing verklaren en ter hand stellen van algemene voorwaarden

Bekijk ook onze pagina over het opstellen van Algemene Voorwaarden of raadpleeg onze veelgestelde vragen pagina (FAQ) voor extra inzichten. Wij helpen je met op maat gemaakte algemene voorwaarden, inkoopvoorwaarden of verkoopvoorwaarden tegen een relatief laag tarief. Neem vandaag nog contact op met onze bedrijfsjuriste in Almelo of met één van onze advocaten in Almelo, Tubbergen of Oldenzaal.  

Lees hier verder over Algemene voorwaarden


 • Nieuws

  5 voordelen van maatwerk

  Ontdek de vijf onmiskenbare voordelen van op maat gemaakte contracten of voorwaarden voor ondernemers. 1. Maatwerk is persoonlijk Op maat gemaakte contracten en voorwaarden zijn volledig afgestemd op jouw unieke situatie, zoals bij de verkoop en levering van producten. Een persoonlijke aanpak waarbij essentiële zaken zoals overdracht, aansprakelijkheid en garanties...

  Lees meer

Bekijk alle berichten over Algemene voorwaarden


We helpen je graag met al jouw juridische vraagstukken