string(4) "post" NULL

5 voordelen van maatwerk

5 voordelen van juridisch maatwerk

Bij ondernemen komen altijd contracten of voorwaarden om de hoek kijken. Hieronder vijf voordelen van het op maat laten maken van contracten of voorwaarden:

1. Gepersonaliseerd
Bij maatwerk zijn contracten of voorwaarden volledig toegespitst op jouw specifieke situatie. Bijvoorbeeld bij de verkoop en levering van producten. Hierbij wil je een aantal zaken goed geregeld hebben, zoals de overdracht en eventuele aansprakelijkheid en garanties. Je wilt alle gegevens en afspraken correct vastleggen om eventuele juridische discussies te voorkomen. Het is verstandig om hiervoor een jurist of advocaat in te schakelen die precies weet wat er in jouw contract of voorwaarden moet staan.

2. Voorkom verrassingen/juridische geschillen
Standaardcontracten of voorwaarden:  in beginsel niets mis mee, maar het gevaar daarvan is dat je zelf belangrijke bepalingen en/of voorwaarden moet invullen die niet aansluiten op jouw situatie.  Als je zelf geen juridische kennis hebt kan dat best een uitdaging zijn. Een foutje is immers snel gemaakt en kan grote gevolgen hebben. Een jurist of advocaat heeft de juiste kennis en kan de gevolgen van bepaalde voorwaarden goed inschatten.

3. Juridische controle
Wat jaren terug een juridisch correct opgesteld document was, hoeft dat vandaag niet meer te zijn. Wet- en regelgeving is constant in beweging en wijzigt regelmatig, mede dankzij de Europese wet- en regelgeving. Maar niet alleen dat, want ook de interpretatie door de rechter is van belang. Gek is dat niet, want rechters houden natuurlijk rekening met de opvattingen en denkbeelden van de huidige tijd. Om een voorbeeld te geven:  je oude contract houdt wellicht geen rekening met hedendaagse IT-gevaren. Je zou hierdoor wel eens tegen pijnlijke schadeclaims kunnen aanlopen. Wanneer je nog steeds dezelfde (standaard) contracten gebruikt als een paar jaar geleden, is het wellicht raadzaam om deze nu te laten nakijken.

4. Snelheid
Wanneer je tot overeenstemming bent gekomen met elkaar, wil je dit zo snel mogelijk schriftelijk vastleggen. Zelf een contract of voorwaarden in elkaar zetten is als een puzzel. Het kost veel tijd en moeite. Welk type contract heb je eigenlijk nodig in die specifieke situatie? Wanneer je een contract en/of voorwaarden op maat laat maken, heb je er zelf geen omkijken meer naar en heb je deze snel tot je beschikking.

5. Voordelig
Maatwerk kan kostbaar zijn, maar dat hoeft niet. Een voordelige optie is een abonnement op MKB Rechtshulp. Dit abonnement is ideaal voor ondernemers die verzekerd willen zijn van juridisch correct opgestelde contracten en voorwaarden en het prettig vinden om juridische expertise binnen handbereik te hebben. Meer weten?

Lees meer over MKB Rechtshulp, of neem direct contact met ons op.

Lees hier verder over Ondernemingsrecht


 • Nieuws

  Juridische begeleiding bij het opstarten van een onderneming

   Een van de ondernemingen die bij ons kantoor MKB Rechtshulp hebben afgesloten is: ‘Pulsar Medical B.V.’.Pulsar Medical B.V. is een initiatief van Peter Waldt in samenwerking met een hoogleraar arts microbioloog en twee experts uit de medische wereld. Samen gaan zij de strijd aan tegen de huidige pandemie. Het bedrijf...

  Lees meer
 • Nieuws

  Eerste hulp bij arbeidsconflicten en geschillen op de werkvloer

  Als werkgever is een conflict op de werkvloer bijna onvermijdelijk. En hoe groter de onderneming en het aantal mensen dat er werkt, hoe groter de kans dat er een conflict kan ontstaat. Een conflict kan ontstaan tussen werknemers onderling of tussen een werknemer en de werkgever.Voorbeelden van arbeidsconflictenEen arbeidsconflict kan...

  Lees meer

Bekijk alle berichten over Ondernemingsrecht


We helpen je graag met al jouw juridische vraagstukken