5 voordelen van maatwerk

Ontdek de vijf onmiskenbare voordelen van op maat gemaakte contracten of voorwaarden voor ondernemers.

1. Maatwerk is persoonlijk

Op maat gemaakte contracten en voorwaarden zijn volledig afgestemd op jouw unieke situatie, zoals bij de verkoop en levering van producten. Een persoonlijke aanpak waarbij essentiële zaken zoals overdracht, aansprakelijkheid en garanties nauwkeurig worden geregeld. Laat een ervaren jurist of advocaat je helpen om alle relevante gegevens en afspraken correct vast te leggen en potentiële juridische geschillen te voorkomen.

2. Onaangename verrassingen worden voorkomen

Standaardcontracten en voorwaarden bieden een basis, maar het risico schuilt in het zelf moeten invullen van cruciale bepalingen die mogelijk niet passen bij jouw situatie. Als je geen juridische achtergrond hebt, kan dit een uitdaging zijn. Voorkom onbedoelde fouten met maatwerk door de deskundigheid van een jurist of advocaat, die de juiste kennis bezit om de gevolgen van verschillende voorwaarden goed in te schatten.

3. Up-to-date dankzij maatwerk

Wet- en regelgeving evolueert voortdurend, onder invloed van veranderingen en Europese voorschriften. Daarnaast is de interpretatie door rechters van groot belang. Een contract dat jaren geleden correct was, kan vandaag verouderd zijn. Met de huidige IT-risico’s in gedachten is het essentieel om je contracten up-to-date te houden en aan te passen aan moderne eisen. Een juridische check is daarom verstandig om mogelijke risico’s op schadeclaims te minimaliseren.

4. Efficiënt en snel

Na het bereiken van een akkoord wil je de overeenkomst snel en correct op papier hebben. Het opstellen van een contract kan als een complexe puzzel voelen. Bespaar tijd en moeite door een maatwerk contract te laten maken. Je hebt zo snel een passend contract tot je beschikking, zonder zelf urenlang te puzzelen over de juiste formuleringen.

5. Kostenbesparend dankzij MKB Rechtshulp

Maatwerk hoeft niet duur te zijn. Overweeg een voordelig abonnement op MKB Rechtshulp, een ideale optie voor ondernemers die op zoek zijn naar juridisch correct opgestelde contracten en voorwaarden. MKB Rechtshulp biedt een kostenefficiënte oplossing en geeft je laagdrempelig toegang tot juridische expertise.

Wil je meer informatie over maatwerk contracten of voorwaarden?

Lees dan hier het belang van algemene voorwaarden of neem direct contact met ons op. 

Lees hier verder over MKB Rechtshulp


 • Nieuws

  Wet betaald ouderschapsverlof

  Invoering Wet betaald ouderschapsverlof De Wet betaald ouderschapsverlof is op 2 augustus 2022 in werking getreden. Deze wetswijziging is een vervolg op een Europese richtlijn waarin staat dat werknemers recht hebben op twee maanden betaald ouderschapsverlof. Met de nieuwe wet wil de overheid het makkelijker maken voor werkende ouders om...

  Lees meer
 • Nieuws

  Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E)

  Vanaf 1 juli extra eisen aan de Risico Inventarisatie en Evaluatie De Risico Inventarisatie & Evaluatie, ofwel RI&E, is een onderdeel van de Arbowet en al jaren een verplicht middel om de veiligheid en gezondheid van medewerkers te waarborgen. Met een RI&E breng je alle risico's binnen jouw bedrijf in...

  Lees meer

Bekijk alle berichten over MKB Rechtshulp


We helpen je graag met al jouw juridische vraagstukken