4 tips voor ondernemers

In dit artikel lees je 4 tips voor ondernemers die je niet wilt missen! Check ook onze MKB Rechtshulp pagina en ontdek wat wij voor ondernemers kunnen betekenen om problemen en gedoe zoveel mogelijk te voorkomen. 

1. Gebruik algemene voorwaarden

Een essentiële manier om de interacties met jouw klanten en leveranciers te regelen, de aansprakelijkheid te beheren en potentiële geschillen te voorkomen is door heldere algemene voorwaarden te gebruiken. Als je de algemene voorwaarden juridisch zo waterdicht mogelijk formuleert, kan dit in de toekomst veel tijd en geld besparen. Het kan ook van belang zijn om in de algemene voorwaarden aanvullende bepalingen op te nemen die specifiek ingaan op het rentepercentage en de kosten die in rekening worden gebracht naar aanleiding van onbetaalde facturen. Ondernemingsrecht advocaat Elles Maatman praat je graag bij over het nut van algemene voorwaarden en de correcte wijze waarop je deze van toepassing verklaart. 

2. Controleer elke 5 jaar jouw arbeidsovereenkomsten

Het arbeidsrecht is voortdurend in ontwikkeling, waarbij nieuwe wetten in werking treden en wetgeving komt te vervallen. Deze aanpassingen kunnen betrekking hebben op de arbeidsovereenkomsten die je hebt gesloten met jouw werknemers. Zorg ervoor dat deze arbeidsovereenkomsten juridisch correct zijn, ter voorkoming van een geschil. Een aantal voorbeelden van wijzigingen zijn: de wet invoering minimumloon, pensioendeelname van 21 naar 18 jaar, intrekking goedkeuring belastingdienst modelovereenkomsten vrije vervangen. Nicole Kienhuis is één van onze arbeidsrechtadvocaten, zij kan je precies vertellen wat jij in je arbeidsovereenkomsten wil opnemen, zodat je als werkgever niet voor verrassingen komt te staan die je had kunnen voorkomen. 

 

3. Controleer jouw website (AVG)

Een website moet aan wettelijke eisen voldoen. Deze wettelijke eisen staan niet vermeld in één wet waardoor het onduidelijk kan zijn waar jouw website aan moet voldoen. Het niet voldoen aan deze wet- en regelgeving kan consequenties hebben, waaronder boetes. De eisen waaraan een website moet voldoen kunnen verschillen door het doel van de website, zoals het verstrekken van informatie of het verkopen van producten. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan een cookiemelding en cookieverklaring, maar ook jouw bedrijfsgegevens en privacyverklaring zijn vereist op jouw website. Nog geen privacyverklaring of wil je meer informatie over de AVG? Neem dan even contact op met Yvonne Rustenberg-Bergman.  

4. Bescherm jouw intellectuele eigendommen

Het beschermen van jouw merkidentiteit, logo’s, ontwerpen en producten is van groot belang voor jouw onderneming. Een voorbeeld is het merkrecht. Een merk kan een naam, logo, slogan of een combinatie daarvan zijn, die dient om de goederen of diensten van jouw onderneming te onderscheiden van die van anderen. Het merkrecht is van groot belang voor het opbouwen van merkidentiteit, het voorkomen van verwarring bij consumenten en het waarborgen van concurrentievoordeel op de markt. Maarten Booijink kan je alles vertellen over merkrecht of het intellectueel eigendomsrecht.  

Meer tips voor ondernemers?

Ben je ondernemer en wil je meer tips of informatie? Check dan onze andere artikelen of onze FAQ pagina voor antwoorden op veelgestelde vragen van ondernemers. 

Onze ondernemingsrecht advocaten in Almelo, Oldenzaal en Tubbergen, helpen je graag met al jouw juridische vragen op het gebied van ondernemingsrecht. 

We helpen je graag met al jouw juridische vraagstukken