Advocaat & partner Anita Baan

Advocaat & partner Anita Baan

Vertel!

Twents, Ondernemend en Persoonlijk. Daar hoort een kijkje achter de schermen bij, toch?

Waarom heb jij voor de advocatuur gekozen?

Heel eerlijk? Het feit dat ik op kamers wilde naar Groningen vond ik als 18-jarige belangrijker dan de studie die ik zou volgen. Samen met een vriendin van de middelbare school ben ik rechten gaan studeren en dat was (gelukkig) direct een schot in de roos!

Tijdens mijn opleiding begon het al snel te kriebelen, in die zin dat ik uit de boeken wilde en het werk in de praktijk wilde meemaken. Ik heb stage gelopen op een klein kantoor, middelgroot kantoor en een groot kantoor. Dat middelgrote kantoor was Brusse & Masselink en ook dat was direct een schot in de roos. Ik wilde advocaat worden. Waarom? Geen dag is hetzelfde, we gaan van hollen naar stilstaan, van zakelijk naar emotie en we weten ’s ochtends absoluut niet wat de dag brengt.

Ik houd ervan dat je binnen de advocatuur je mannetje moet staan, zowel bij de behandeling van dossiers als daarbuiten, in het contact met klanten, wederpartijen en (potentiële)relaties. Aan uitdaging geen gebrek.

Met welke vraagstukken kunnen we bij jou terecht?

Binnen kantoor houd ik mij bezig met het faillissementsrecht, ondernemingsrecht en personen- en familierecht. De onvoorspelbaarheid en juridische puzzel van een faillissementssituatie, het waken voor juridische risico’s bij een bedrijfsovername en het in goede banen leiden van een emotionele situatie voor klanten in een personen en familierecht kwestie. Dat zijn zomaar wat kanten van deze rechtsgebieden die mijn werk zo mooi maken.  

Hoe ziet een standaard werkdag er voor jou uit?

Het is echt bij uitzondering dat ik aan het einde van een werkdag precies heb gedaan wat ik mij had voorgenomen (tot zover dus de ‘standaard werkdag’). Ik houd het er dus maar op dat ik een ‘flexibele planning’ heb! Er zijn dagen dat ik alleen maar aan het bellen ben en in bespreking ben. Er zijn ook dagen dat ik verwacht had na een zitting ’s ochtends nog een processtuk te kunnen schrijven, maar ik uiteindelijk alleen mijn mailbox nog heb kunnen bijwerken nadat ik er weer was van de zitting bij de rechtbank die enorm uitliep. Ook komt het voor dat ik een hele dag met één dossier bezig ben, bijvoorbeeld het bestuderen van stukken, opstellen van concepten en overleg met de klant en de wederpartij. Zo zou ik nog wel honderd verschillende dagen kunnen opsommen. Afwisseling dus!

Waar ben je het meest trots op in je werk?

Met stip bovenaan: ons kantoor in haar totaliteit! Mijn collega’s, onze mooie vestigingen, onze klanten, de dossiers die we behandelen en resultaten die we behalen. Trots op mijn rol in dat geheel. 

Contacten?

Wil je weten wat ons kantoor voor jou kan betekenen of heb je vragen voor Anita? 

Het laatste nieuws

 • Nieuws

  Komende wijzigingen in het verlofstelsel

  De afgelopen jaren is het verlofstelsel in Nederland aanzienlijk gegroeid. Vooral als het gaat om verlofregelingen voor de zorg van jonge kinderen. Er zijn maar liefst zeven verschillende opties, wat voor zowel werknemers als werkgevers verwarrend kan zijn. In dit artikel lees je over de komende wijzigingen in het verlofstelsel. Op...

  Lees meer
 • Nieuws

  4 tips voor ondernemers

  In dit artikel lees je 4 tips voor ondernemers die je niet wilt missen! Check ook onze MKB Rechtshulp pagina en ontdek wat wij voor ondernemers kunnen betekenen om problemen en gedoe zoveel mogelijk te voorkomen.  1. Gebruik algemene voorwaarden Een essentiële manier om de interacties met jouw klanten en...

  Lees meer