Advocaat Maarten Booijink

Advocaat Maarten Booijink

Waarom heb jij voor de advocatuur gekozen?

De keuze voor de advocatuur was voor mij simpel. Het krijgen van een zaak die je spreekwoordelijk van A tot Z mag behandelen is iedere keer weer een uitdaging en levert mij veel plezier op. Immers, geen enkele zaak is hetzelfde. Daarnaast vind ik het erg leuk om te procederen en de zaak op zitting te bepleiten. Natuurlijk zijn er ook mindere kanten aan de advocatuur, maar die zijn in mijn ogen zo minimaal dat ze niet de moeite waard zijn om hier te benoemen. Kortom, ik kan iedereen aanraden om in de advocatuur te gaan werken. 

Hoe ziet een standaard werkdag er voor jou uit?

Hier kan ik kort over zijn. Ik heb geen standaard werkdagen. Het enige dat ik elke dag standaard doe is het maken van een prioriteitenlijst voor die dag. Het komt echter niet zelden voor dat ik die prioriteitenlijst een moment later alweer kan aanpassen omdat er een spoedzaak tussen is gekomen. Dat er geen standaard werkdagen zijn maakt de advocatuur mijns inziens ook zo leuk. Het onvoorspelbare en het niet weten wat de dag je gaat brengen, maakt dat de dagen letterlijk voorbij vliegen.

Waar ben je het meest trots op, in je werk?

Een standaard antwoord maar daarom niet minder waar: ik ben er trots op wanneer cliënten tevreden zijn met de door mij geleverde diensten. Dit kan zijn dat het vonnis positief is voor een cliënt, maar het kan even zo goed zijn dat een kort telefonisch advies zodanig praktisch is, dat cliënten weten wat ze moeten doen en weer vooruit kunnen. Daarnaast vind ik het ook leuk om te horen dat mensen “via-via” aan mijn nummer zijn gekomen omdat ze goede verhalen over mij hebben gehoord. Dit geeft mij een trots gevoel. Kortom, ik haal voldoening uit meerdere onderdelen van het werk.

Wat is jouw advies aan ondernemers op het gebied van IE?

Ik heb onlangs een artikel geschreven over intellectueel eigendom. Mijn advies is de volgende.
Zorg ervoor dat je je eigen werken maakt, dan wel dat je duidelijke afspraken maakt over werken die je over neemt van een ander.

Hier in Twente hebben we vaak het idee dat het allemaal “wel los loopt” of dat juridische discussies “hier niet zo snel voorkomen”, maar de praktijk wijst helaas anders uit. In het kader van voorkomen is beter dan genezen kun je dan ook maar beter proactief handelen en ervoor zorgen dat niemand jouw onderneming kan betichten van enig onrechtmatig handelen.

Weten wat ons kantoor voor jou kan betekenen of heb je vragen voor Maarten? 

Het laatste nieuws

 • Nieuws

  Wat zijn octrooien?

  Voor jou als ondernemer is het van groot belang om je niet alleen te focussen op de fysieke kant van je bedrijf, maar ook op de bescherming van je creativiteit, ideeën en uitvindingen. Jouw ontwerpen of ideeën kunnen gamechangers zijn op de markt, waarbij concurrentie op de loer kan liggen....

  Lees meer
 • Nieuws

  Verplicht rapporteren zakelijk en woon-werkverkeer

  Wat houdt dit in? Vanaf 1 januari 2024 zijn werkgevers met 100 of meer werknemers verplicht om jaarlijks gegevens te verstrekken over woon-werkverkeer en zakelijk verkeer. Jij, als grote werkgever, moet inzicht geven in de CO2-uitstoot en dit biedt jou mogelijkheden om de uitstoot te verminderen. Deze verplichting komt voort...

  Lees meer