Faillissement voorkomen? Zo doe je dat!

Lees hier de belangrijkste tip om een faillissement te voorkomen...

Zorg dat je administratie op orde is. 

Wij hoeven je vast niet uit te leggen dat je je administratie op orde moet hebben zodat je op tijd aan allerlei verplichtingen kunt voldoen en zodat de liquiditeitspositie van jouw onderneming actueel en inzichtelijk is. Daaronder verstaan wij onder meer het tijdig doen van de belastingaangifte en het deponeren van de jaarstukken, maar ook een (strak) debiteurenbeleid. 

Hoe kun je nou een faillissement voorkomen?

Soms zie je simpelweg door de bomen het bos niet meer. Dan is het fijn dat er iemand met je meekijkt en je helpt met het overzicht dat je tijdelijk bent kwijtgeraakt. Je hoeft je hiervoor nooit te schamen. Soms zijn de omstandigheden nou eenmaal niet anders. Ook je privé situatie kan in het geheel een rol spelen. Dat wil je liever niet. Wat de reden ook is, hoe eerder je onze hulp inschakelt, hoe meer wij voor je kunnen doen. Overigens ook op persoonlijk vlak.

Wanneer jouw onderneming in financieel zwaar weer verkeert zijn er meerdere opties dan alleen een faillissement. Je kunt bijvoorbeeld een akkoord aanbieden aan jouw schuldeisers en hen om een uitstel van betaling vragen. Dit kan met onze hulp buiten een gerechtelijke procedure, maar wij kunnen jou bijvoorbeeld ook helpen bij de goedkeuring van een onderhandsakkoord of het aanvragen van een surseance van betaling bij de rechtbank. Wij helpen je graag het overzicht terug te krijgen en bij het maken van (lastige) keuzes. 

Lees meer over Faillissementsrecht.   

We helpen je graag met al jouw juridische vraagstukken