Actueel

Reorganisatie of ontslag?

Hoewel de maatregelen van de overheid zijn bedoeld om zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden, is dit niet in alle gevallen haalbaar. De huidige maatschappelijke omstandigheden kunnen namelijk een grote (financiële) impact hebben op jouw onderneming. Reorganiseren kan een effectief middel zijn om loonkosten te besparen en daarmee je bedrijf toekomstbestendig te maken. Daar komt echter wel wat bij kijken!

Denk daarbij aan onderwerpen zoals bedrijfseconomische redenen, afspiegeling, herplaatsingsonderzoek, opzegverboden en CAO. Ontslag kan soms worden voorkomen door een wijziging in je organisatiestructuur.

Het kan natuurlijk ook dat jij met jouw werknemer of werkgever al tot een oplossing bent gekomen en je het resultaat, de vaststellingsovereenkomst, graag wil laten checken.

Is een reorganisatie voor jouw onderneming, in welke vorm dan ook, onvermijdelijk of wil je graag wat extra zekerheid omtrent een vaststellingsovereenkomst? Onze arbeidsrechtadvocaten voorzien je graag van advies of informatie. 

Bekijk ook onze FAQ pagina voor veelgestelde vragen over arbeidsrecht.

“Laatste update d.d. 12 april 2021”

Lees hier verder over Arbeidsrecht


  • Nieuws

    Arbeidsovereenkomst: wat werkgevers en werknemers willen weten

    De arbeidsovereenkomst is een essentieel document dat de basis vormt voor de relatie tussen werkgevers en werknemers in Nederland. In dit blog lees je over de verschillende soorten arbeidsovereenkomsten en uit welke belangrijke elementen een arbeidsovereenkomst bestaat.    Wat is een arbeidsovereenkomst? Een arbeidsovereenkomst is een schriftelijke overeenkomst tussen een...

    Lees meer
  • Nieuws

    Opgebouwde vakantiedagen, hoe zit het ook alweer?

    Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekent dat werknemers op 1 januari 2022 weer (nieuwe) vakantiedagen krijgen. Maar hoe zit het ook alweer met de opgebouwde vakantiedagen van 2021? Wij frissen jou even op!Bij vakantiedagen kan er een onderscheid worden gemaakt tussen wettelijke vakantiedagen en...

    Lees meer

Bekijk alle berichten over Arbeidsrecht


We helpen je graag met al jouw juridische vraagstukken